Truffle Hunting Tartufi Istra

Go to content

Main menu:

Okružen kristalnim Jadranskim morem i netaknutom prirodom, prošaran šumama i kamenim pejzažima u srcu Europe nalazi se čudesan i bajkovit poluotok Istra kojeg su Rimljani nazivali Terra Magica. Uz prekrasnu obalu, Istra pruža čarobnu unutrašnjost koju krase brežuljci sa srednjovjekovnim utvrdama, kaštelima i mjestima s prepoznatljivom tradicionalnom arhitekturom. Na jednom od brežuljaka smjestio se i Motovun, drevni gradić i biser istarskog poluotoka u čijem se podnožju prostire Motovunska šuma koju okružuju lokalni vinogradi i maslenici.
Zlato iz Istre
Motovunska šuma poznata kao poseban rezervat šumske vegetacije, širi se kilometrima dolinom rijeke Mirne te je stanište čuvene podzemne gljive - tartufa.
Uz lokalnu gastronomiju koju predvode autohtone vinske sorte malvazija i teran, vrhunska maslinova ulja,med i rakije, te šuga od boškarina ili domaće kokoši, tartuf je nesumnjivo gastronomski dragulj ovog podneblja, koji zbog svoje specifičnosti spada među najcjenjenije na svijetu.
Doživite avanturu lova na tartufe hodajući po šumi dok vam se pod nogama nalazi pravo bogatstvo, prateći dresirane pse koji neumorno traže "Zlato iz Istre" .
Probijajući se kroz gustu šumu uz prekrasan krajolik stare rijeke Mirne te samo iščekivanje kada će pas nešto nanjušiti pa i što će biti u nađenoj rupi, daje posebnu draž i čar lovu.
Nakon pustolovnog lova uz koji ćete saznati sve tajne o tartufima i lovu na tartufe, uživajući u netaknutoj prirodi, upućujemo se u drevni Motovun u lokalnu konobu, gdje ćete uz jela od tartufa moći degustirati i vrhunska vina.
Otkrijte neotkriveno i ponesite kući jednu nezaboravnu uspomenu u lovu na zlato iz Istre-tartuf.
Back to content | Back to main menu